Haberler

İSTKA "Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi" Proje Kapanış Toplantısı Yapıldı

13.12.2023

Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi iş birliğiyle İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) hibe desteğiyle hayata geçirilen "Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi" projesi, Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi'nde 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen kapanış ve bilgilendirme toplantısı ile duyuruldu. Projede yer alan Türk-Alman Üniversitesi öğretim elemanları, eğitmenler ve öğrenciler toplantıya katılım gösterdi. Üniversitemiz akademik personelinin dijital içerik üretimi ve dijital eğitim platformu tasarımı konularında destek sağladığı projenin kapanış ve bilgilendirme toplantısında Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve projenin akademik koordinatörlüğünü yürüten Doç. Dr. Elif Posos Devrani birer konuşma yaptı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Yetenekli Gençleri Keşfetmeyi Hedeflediklerini Belirtti
Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın  ilçedeki çocuk ve gençlere, uzmanlar eşliğinde dijital teknolojiler konusunda donanım ve yetkinlik kazandıran bu projeyle yetenekli gençleri keşfetmeyi, ülkeye ve geleceğe kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş Dijital Yetkinlikler ve Teknolojilerin Etik ve Sorumlu Kullanımı Hususuna Dikkati Çekti
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, dijital teknolojilerin etik ve sorumlu kullanımı hususunda farkındalık sağlanması, gençlere dijital yetkinlik ve iş dünyasında rekabet gücü kazandıran proje kapsamındaki eğitimlerin ve iş birliklerinin önemine değindi. Ortak yürütülen söz konusu projenin dijital yetkinliklerin artırılması ve dijital eşitsizliğin azaltılması, gençlerimize bir farkındalık ve vizyon sunabilmek amacıyla yürütüldüğünü söyledi.

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Proje Kapsamında Üniversitedeki Eğitimler ile Gençlerin Üniversite Yaşamını Yakından Göreceğini Belirtti
Yurt dışındaki gençlere yönelik fikir merkezlerinin bir benzerinin ilçede hayata geçtiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, proje kapsamında Türk-Alman Üniversitesi tarafından hazırlanan eğitimlerle gençlerin girişimci yönlerini geliştirme ve üniversite yaşamını yakından görme fırsatı bulacağını vurguladı.

Projenin akademik koordinatörlüğünü yürüten Üniversitemiz Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Posos-Devrani Projenin Önemine Değindi
Doç. Dr. Elif Posos-Devrani, proje ile ilgili detaylı bilgi verdi, projenin amacı doğrultusunda gençlere verilen dijital eğitim, konuları ve içerikleri hakkında bilgilendirme yaptı. Proje kapsamında verilen eğitimler ile gerek ebeveynlere gerekse gençlere dijital yetkinlikler kazandırılmasının ve girişimcilik eğitiminin önemi üzerinde durdu.

Toplantı kapsamında projede görev alan öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri takdim edildi. Bu kapsamda üniversitemiz Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Kültür ve İletişim Bilimleri öğretim üyeleri Prof. Dr. B. Aykut Arıkan, Doç. Dr.  Elif Posos Devrani, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim elemanları Öğr. Gör. Sultan Edip, Öğr. Gör. Sehla Ertan projedeki destek ve katkıları için teşekkür belgelerini aldılar. Akabinde, robotik kodlama eğitimleri verilen makers atölyesi ziyaret edildi ve çevrim içi eğitim platformunda detaylı incelemelerde bulunuldu.